s Izrada web stranica | Fer Projekt
HR EN

Izrada web stranice

Izrada web stranice neizostavan je dio suvremenog poslovanja, odnosno poslovne ali i osobne prezentacije koja je nužna za uspješnu izgradnju brenda. Izrada internet stranice uključuje prezentaciju tvrtke, obrta, kao i webshopa putem kojeg se plasiraju proizvodi, ili pak osobnog dnevnika i zapisa poput bloga.

FER izrada web stranice

Izrada web stranica u tvrtki Fer projekt kombinacija je inovativnih ideja i predanog rada vrhunskih IT stručnjaka. Fer projekt nudi profesionalnu izradu web stranica visoke kvalitete te pouzdane sustave za upravljanje sadržajem. Uključuje sve funkcionalnosti koje su Vam potrebne za vrhunsku prezentaciju na internetu i uspješno poslovanje. Moderan i originalan dizajn, responzivnost, vrhunska funkcionalnost, pouzdanost rada, jednostavan i intuitivan sustav za upravljanje sadržajem su karakteristike web stranica koje izrađuje Fer projekt.

Naše web stranice uključuju sva područja poslovanja: turizam, medicina, prodaja (webshop), transfer, rent-a-car, nekretnine, stomatologija, charter, sport, kultura, obrazovanje, te brojne druge djelatnosti i područja.

Izrada web stranice se sastoji od web dizajna, kodiranja i programiranja koji vizualne elemente, odnosno web dizajn spajaju s funkcionalnostima kako bi stranica bila i estetski privlačna te radno funkcionalna. Web dizajner pritom kreira izgled stranice te osmišljava korisničko iskustvo i sučelje. Frontend developer zadužen je za kodiranje dizajna stranice, boje, teksta, slika, animacija i slično – odnosno za vizualni dio koji posjetitelj vidi kad pristupi web stranici. Backend developer s druge strane izrađuje pozadinski, “nevidljivi” dio web stranice koji se brine za upravljanje podacima i pravilno funkcioniranje web stranice.

FER responzivni dizajn

Nakon izrade web stranice, ona se postavlja na server (poslužitelj), te se povezuje s domenom. Kada je web stranica konačno vidljiva, odnosno lansirana u internetski prostor, Fer projekt će se pobrinuti za njen nadzor i održavanje uz pouzdanu podršku tehničke službe. Rezultat ovog procesa je kvalitetna, pouzdana i moderna web stranica koja postaje neizostavan alat za uspješno poslovanje i zadovoljstvo klijenata. Cijena izrade web stranice ovisi o više faktora, poput količine sadržaja, vrste i broja funkcionalnosti, upravljanja sadržajem i dizajnom, te brojnim drugim alatima koje možete ugraditi u Vašu web stranicu.

Dopustite nam da Vam kroz izradu web stranice postanemo pouzdani partner u ostvarenju Vaših dugoročnih ciljeva i uspješnog poslovanja.

Izrada logotipa - gradnja imidža tvrtke

Logotip je jedan od najvažnijih elemenata web stranice jer on predstavlja identitet tvrtke ili osobe. On je simbol koji predstavlja Vašu tvrtku, a obično je smješten u gornjem lijevom kutu web stranice. S efektnim logotipom gradite snažan imidž i brend te stvarate prepoznatljivost na tržištu. Logo je grafičko rješenje prema kojemu se određuje izgled, odnosno dizajn stranice, prema njemu se prilagođavaju primarne i sekundarne boje, te font naslova i tekstova.

FER izrada logotipa za brendiranje tvrtke

Izrada loga i odabir vizualnog identiteta koji će vjerno oslikavati vrijednosti i način poslovanja Vaše tvrtke prvi su koraci u izgradnji uspješnog brenda. Pomna izrada loga za firmu uključuje odabir boje i oblika koji može biti tipografski, može biti samo ikona odnosno znak ili može biti kombinacija tipografije i znaka.

Na pitanje kako napraviti logo koji će biti autentičan odraz Vaše vizije poslovanja odgovara Vam Fer projekt, koji će se pobrinuti da Vaša investicija u vizualni identitet bude opravdana i isplativa. Predstavljanje svojih projekata, ideja i ciljeva grafičkom će dizajneru omogućiti precizan odabir vizualnog dizajna, kao i formiranje cijene izrade logotipa.

Web dizajner, osoba koja stvara kvalitetan web dizajn stranice

Dizajn web stranice sastavni je dio uspješnog poslovanja svake tvrtke. Web dizajn stranice je kombinacija tipografije, fotografije, ilustracije i multimedije, čiji je krajnji cilj prenošenje poruke koja će biti prepoznatljiva i razumljiva ciljanoj publici. Web dizajn usluge koje nudi Fer projekt, uključuju stvaranje vizualnog identiteta i brenda Vaše tvrtke koje su neophodne za suvremeno poslovanje.

FER web dizajniranje

U tom procesu neophodan je web dizajner, osoba koja će pretvoriti ideju u konkretan izgled web stranice. Dizajner će kreirati dizajn web stranice na temelju logotipa, razgovora s klijentima o njihovim željama i ciljevima, kao i prema namjeni stranice, vrsti poslovanja i ciljanoj skupini posjetitelja, odnosno potencijalnim klijentima.

Web dizajner i agencija za web dizajn pobrinut će se da dizajn web stranica prati sve najnovije korisne trendove po pitanju funkcionalnosti i dizajna, kao i modernog izgleda. Osigurat će da web stranica bude pregledna i jednostavna za korištenje, te da ima responzivan dizajn (responsive design), odnosno da ima dizajn prilagođen svakom uređaju. Uz web design koji nudi Fer projekt Vaša će tvrtka dobiti kvalitetnu i prepoznatljivu prezentaciju na tržištu.

CMS sustavi za web stranice

CMS (engl. Content Management System) je sustav za upravljanje sadržajem web stranice. CMS sustavi za web stranice su veoma popularni jer omogućuju brzo i jednostavno uređivanje postojećeg sadržaja web stranica ili dodavanje novog. Oni vlasniku stranice omogućuju slobodu da u svakom trenutku promijeni sadržaj svoje stranice.

FER CMS sustavi za web stranice

Fer projekt nudi CMS za kreiranje web stranica koje sadrže jednostavno i intuitivno sučelje koje pruža potpunu kontrolu nad sadržajem Vaše Internet stranice. Pritom je CMS sustav prilagodljiv potrebama Vašeg poslovanja, pa se mogu dodavati, uklanjati ili mijenjati već postojeće kategorije.

Izrada CMS sustava namijenjena je svim korisnicima i tvrtkama koje očekuju vrhunsku prezentaciju svojih proizvoda i usluga na internetu. Izrada CMS web stranica koje nudi FER projekt omogućuje odličan dizajn prilagođen svakom uređaju, vrhunsku sigurnost i brzo učitavanje web stranice.

Vječito pitanje korisnika - koja je cijena izrade web stranice?

Jedno od najčešćih pitanja prilikom izrade web stranice je njezina cijena. S obzirom da ne postoji univerzalna cijena izrade web stranice, odgovor na ovo pitanje ovisi o individualnim potrebama i željama klijenta, odnosno o njegovom budžetu.

Cijena web stranice ovisi o više faktora: količini i vrsti funkcionalnosti web stranice, količini sadržaja, jezicima na kojima će se prikazivati, vremenu utrošenom na dizajn i slično.

Na primjeru web stranice za turizam, izrada jednostavne stranice za predstavljanje jednog apartmana zahtjeva manje vremena od izrade kompleksnije stranice za turističku agenciju koja sadrži online plaćanje, katalog, te pozadinski sustav za upravljanje rezervacijama i objektima.

„Oprema“ koju trebate za potrebe Vaše web stranice utjecat će na konačnu cijenu njezine izrade. Ona može uključivati dodatan sadržaj poput SEO optimizacije, obrade fotografija i videozapisa, izradu logotipa ili pisanje teksta za web stranicu. Stoga pravo pitanje koje trebate postaviti glasi: „Koliko ste spremni izdvojiti za izradu web stranice?“

Gotove web stranice, povoljne i moderne

Ukoliko trebate jednostavnu web stranicu jer Vam ona nije prvenstveni alat u poslovanju, a ipak samostalna izrada web stranice nije opcija, Fer projekt nudi najpovoljniju izradu web stranice.

Osmislili smo unaprijed dizajnirane web stranice koje se prema Vašim željama prilagođavaju u osnovnim elementima poput boje i fonta. Takva jednostavna izrada web stranice je povoljna i brza, a donosi estetski privlačne i kvalitetne stranice koje profesionalno prezentiraju Vaše poslovanje.

FER Basic web stranice - povoljne i moderne

Gotove web stranice uključuju nekoliko osnovnih opcija poput podešavanje boje, postavljanje logotipa, odabir fonta, CMS sustav za samostalno uređivanje rubrika, kontakt podatke, unošenje dostavljenih materijala i dva jezika (HR/ENG) koje dolaze kao paket usluga.

Kvalitetna i jeftina web stranica omogućit će Vam da predstavite svoje poslovanje na brz i učinkovit način. Donosi Vam više potencijalnih kupaca, povećava svijest o Vašem brendu te poboljšava korisničko iskustvo. Predstavlja najbolje rješenje za manje tvrtke poput odvjetničkih i knjigovodstvenih ureda, organizacija i dr.

Izrada web shopa (online trgovine)

Jedna od specijaliziranih usluga koje nudi Fer projekt je izrada online trgovine, odnosno web shopa. Online trgovina predstavlja jedan od najboljih načina širenja poslovanja. Danas je web trgovina postala neizostavni dio poslovanja na području maloprodaje i veleprodaje.

FER izrada web shopa

Brojne su prednosti web shopa u odnosu na klasičnu trgovinu, a najvažnija od njih je što unapređuje prodaju zbog svoje pristupačnosti. Ponuda Vaših proizvoda i usluga pritom je dostupna 24 sata dnevno 7 dana u tjednu. Dodatna prednost web trgovine je što nije ograničena geografskom lokacijom. Na taj način se uz puno manje troškova postiže puno veća profitabilnost.

Izrada web shopa obuhvaća prezentaciju neograničenog broja proizvoda s galerijom slika, recenzije proizvoda, korisničke račune, kupovanje pomoću standardne forme "sistema košarice", napredno pretraživanje, praćenje narudžbi, odabir načina plaćanja, mogućnost plaćanja putem svih payment gateway sustava i pomoću ostalih načina plaćanja (gotovina, pouzećem, uplata preko opće uplatnice).

Cijena izrade web shopa ovisi o složenosti kataloga, online plaćanju koje će biti potrebno integrirati, mogućnost povezivanja sa skladištem i slično.

SEO optimizacija web stranice

SEO (Search Engine Optimization) skup je metoda i radnji koje će pomoći optimizirati vašu web stranicu za internetske pretraživače. To se prvenstveno odnosi na Google, najviše korištenu internetsku tražilicu.

FER SEO optimizacija

Radi se o nizu postupaka koje SEO stručnjaci provode na web stranici kako bi se ona što bolje pozicionirala na tražilici s ciljem stvaranja kvalitetnog prometa. Drugim riječima, SEO optimizacija web stranice čini Vašu stranicu vidljivom i izdvaja je pred konkurencijom te potiče posjetitelja da proizvode i usluge koje nudite kupe baš kod Vas.

Optimizacija web stranica uključuje analizu stranice (njenog sadržaja i funkcionalnosti), kontinuirani rad na poboljšanju, praćenje pozicije, planiranje novog sadržaja, planiranje izmjena postojećeg sadržaja i slično. Cilj SEO optimizacije je povećati količinu organskog prometa na stranici kao i kvalitetu same web stranice.

SEO optimizacija web stranice je dugoročan projekt čiji cilj nije samo postići što bolju poziciju već imati i stranicu s kvalitetnim sadržajem koja će ispuniti očekivanja posjetitelja.

Održavanje web stranice, bitan faktor za razvoj web stranice

Kad je izrada web stranice gotova, potrebno je pobrinuti se da ne dođe do prekida njenog ispravnog funkcioniranja. Održavanje web stranica uključuje konstantno nadziranje njenog rada i podršku klijentima. Na taj način se na vrijeme mogu uočiti nepravilnosti ili pak spriječiti da do njih dođe.

FER održavanje i razvoj web stranice

Prilikom održavanja web stranice prate se nove tehnologije i njihovi zahtjevi. Web stranica tako ostaje funkcionalna i relevantna. Fer projekt nudi kvalitetnu uslugu izrade i održavanja web stranica koja će Vam omogućiti razvoj web stranice.

Vrste industrija koje pratimo za web stranice

Fer projekt prati brojne industrije i poslovna područja, te nudi inovativna rješenja za bolje poslovanje i poboljšanje rada web stranice.

FER vrste industrija koje pratimo za web stranice

Ovo su samo neke od njih:

 • Turističke agencije
 • Dentalna medicina
 • Medicina
 • Turističke zajednice
 • Tvrtke
 • Kulturne ustanove
 • Kampovi
 • Hoteli
 • IT (Informacijske tehnologije)
 • Rent a boat
 • Yachting
 • Izleti
 • Transferi
 • Restorani
 • Vile i apartmani
 • Odvjetnički uredi
 • Agencije za nekretnine
 • Općine
 • Organizacije
 • Obrazovanje

Česta pitanja o izradi web stranice

Kako napraviti (izraditi) web stranicu?
Početni korak u izradi web stranice je dogovaranje razgovora sa stručnim timom Fer projekta. Nakon utvrđivanja Vaših potreba i zahtjeva kreće se u realizaciju izrade web stranice. Analiziranjem Vašeg poslovanja pronalazi se dizajnersko rješenje za stvaranje modernog dizajna koji je prilagođen svim mobilnim uređajima. Nakon što klijent odobri dizajn, započinje faza programiranja te optimizacija za tražilice. Kad je stranica testirana i postavljena online potrebno je provesti promociju web stranice, odnosno internet marketing.

Koliko košta izrada web stranica?
Cijena izrade web stranice ovisi o količini sadržaja i njegovoj opremljenosti, odnosno o korištenim tehnologijama. To mogu biti opensource platforme ili profesionalno rješenje po mjeri (custom CMS). Također treba uzeti u obzir zahtjevne web elemente (webshop, forum, costum kod i slično), koliko će jezika imati stranica, te njene funkcionalnosti. Cijena izrade web stranice je individualna, a razlikuje se ovisno o npr. modelu koji uključuje originalni dizajn ili predložak.

Što mi je sve potrebno za vlastitu web stranicu?
Za izradu vlastite web stranice potrebno je zadovoljiti nekoliko preduvjeta koji uključuju tehnološke, programerske, vizualne i tekstualne elemente. Donosimo popis neophodnog u izradi web stranice:

 1. Domena
 2. Hosting
 3. Logo
 4. CMS
 5. Web dizajn
 6. Pripremljen sadržaj za web stranicu (tekst + slike)

Kakve sve vrste web stranica postoje?
Vrste web stranica možemo podijeliti prema namijeni poput osobnog bloga ili poslovne web stranice. Također ih možemo podijeliti prema vrsti poslovanja, pa tako imamo turističke web stranice (turističke agencije, bookiranje smještaja), web kao blog, web za nekretnine, web shop, osobna web stranica, web portal, web stranica tvrtke, web za obrazovanje itd.

Kako izraditi web shop?
Za izradu web stranice potrebno je pratiti sljedeće korake:

 1. Pronaći odgovarajući e-commerce softver (custom Fer projekt ili neku od e-commerce platformu) za izradu web shopa
 2. Pripremiti plan izrade
 3. Odabrati domenu za web trgovinu
 4. Odabrati custom originalni design ili predložak (template) za web trgovinu
 5. Ako je odabran predložak, prilagoditi ga potrebama web trgovine
 6. Dodati proizvode u web-trgovinu
 7. Postaviti način plaćanja
 8. Postaviti način dostave
 9. Testirati web trgovinu i postaviti je online

Što je uspješna, a što neuspješna web stranica?
Uspješna web stranica razvija poslovanje i doprinosi njegovom poboljšanju, a njene funkcionalnosti pomažu da se to postigne (prikupljanje upita klijenata, prodaja usluga i proizvoda i slično). Uspješnu web stranicu izrađuju stručnjaci, ona sadrži atraktivan i moderan vizualni web dizajn, kao i sadržaj koristan ciljanoj skupini posjetitelja. Karakterizira ju jednostavnost i pristupačnost te optimizacija za tražilice. Jedan od glavnih razloga neuspjeha web stranice je u nedovoljnom stručnom znanju osobe koja je izrađuje. To može biti loš dizajn, sporo učitavanje stranice, nedovoljno značajan sadržaj, rijetka ažuriranja, loša SEO optimizacija i sl.

Što je SEO optimizacija i koji su ciljevi?
SEO optimizacija uključuje niz aktivnosti na web stranici (On-Page SEO) i izvan nje (Off-Page SEO). Krajnji cilj SEO optimizacije je povećanje organskog prometa (broj posjeta) s web tražilica na stranicu. SEO je dugotrajan proces koji uključuje kontinuirani rad na stranici i koji dugoročno podiže kvalitetu stranice te njenu posjećenost. Kroz SEO optimizaciju, osim organskih posjeta, također nastojimo optimizirati web čiji će sadržaj korisniku biti od pomoći (tzv. Google helpful content). Na taj način korisniku se omogućuje značajan i relevantan doživljaj dok traži informaciju, proizvod ili rješenje određenog “problema” (tzv. UX - user experience).

Share
Midas